2 nieuwe Oostenrijkse wijnhuizen!

29 september 2023

Graag stellen wij aan u voor onze 2 nieuwe Oostenrijkse wijnhuizen die wij zijn gaan importeren. Als eerste Weingut Scheiblhofer uit Burgenland, Oostenwijk. Met een 6-tal topwijnen uit dit gebied hebben wij ons portfolio uitgebreid. Met name de “Big John” is bekend onder velen die vaker in Oostenrijk zijn geweest en deze topper zijn tegengekomen in ski gebieden of restaurants aldaar. Met de meeste zonuren en de hoogste temperatuurpieken staat Andau bekend als de hittepool van Oostenrijk. Als de warmste gemeenschap, gecombineerd met de minerale grindgronden, biedt het ideale omstandigheden voor rijpe en volle wijnen.


Daarnaast importeren wij sinds kort de wijnen van Weingut Alphart uit Thermenregion in Oostenrijk. Nauwkeurigheid, individuele verzorging van elke afzonderlijke wijnstok, opbrengstvermindering en zorgvuldige handmatige oogst zijn de mijlpalen op weg naar geweldige wijnen van dit wijnhuis. De huidige benaming voor de regio ‘Thermenregion’ is afgeleid van de zwavelhoudende hete thermale bronnen die nog steeds naar de oppervlakte komen in het kuuroord Baden. De Middeleeuwen luidden een gouden eeuw in van de wijnbouw onder de controle van de cisterciënzer monniken. De manier waarop de wijngaarden zijn aangeplant en het karakter van de lokale dorpen tonen duidelijk de invloed van het oorspronkelijke huis van de orde, Citeaux in Bourgondië.


Weingut Scheiblhofer

Met de meeste zonuren en de hoogste temperatuurpieken staat Andau bekend als de hittepool van Oostenrijk. Als de warmste gemeenschap, gecombineerd met de minerale grindgronden, biedt het ideale omstandigheden voor rijpe en volle wijnen. Al onder de oprichter Johann Scheiblhofer werd het wijnhuis niet alleen bekend om zijn kwaliteitswijnen, maar vooral om zijn rode topwijn “Big John”. Met zijn zoon Erich Scheiblhofer staat een van de jonge garde aan de top, die voor sensatie zorgt met zijn topkwaliteiten voor rode wijn en een onmiskenbare stijl.

Weingut Alphart

De Rodauner-wijngaard werd voor het eerst aangeplant in 1920, op de plek waar de Alphart Rotgipfler groeit. En dat doet het vandaag de dag nog steeds. Inmiddels kunnen we terugkijken op 100 jaar Rotgipfler. Maar de familie Alphart had al plannen om ervoor te zorgen dat hun wijnen over de hele wereld bekend zouden worden. In 1929 waren ze al bezig met het bottelen en versturen naar buiten de grenzen van Oostenrijk. Helaas werd het pand, net als veel andere plaatsen, tijdens de oorlog ernstig beschadigd, maar de daaropvolgende restauratie stond nooit ter discussie. Het was een lange weg, waarin hard gewerkt werd, totdat alles weer opgebouwd was. Maar goede wijnen gedijen door hard werken. En de familie Alphart is tot op de dag van vandaag trouw gebleven aan dit concept.

Heeft u een vraag