Ports van Quinta da Pacheca

11 januari 2024

Sinds het voorjaar van 2023 importeren wij de wijnen en ports van Quinta da Pacheca. Na een bezoek aan deze Quinta waren wij gelijk verkocht. De kwaliteit van de ports en wijnen was precies wat we zochten,

zonder daarvoor een te hoge prijs te betalen. Quinta da Pacheca, is één van de meest prestigieuze en erkende eigendommen in de Douro. Inmiddels hebben wij al vele mensen blij kunnen maken met dit prachtige porthuis wat ook heel veel mooie wijnen maakt die ook te vinden zijn in deze webshop van Wijn van Rosemarijn. Kijk ook eens naar de elegante flessen van deze ports! Het oog wil tenslotte ook wat…


 


Ports en wijnen van hoge kwaliteit voor een mooie prijs!

Met ongeveer 75 hectare eigen wijngaarden geplant in 2001, is Quinta da Pacheca altijd gericht geweest op de productie van hoogwaardige Douro DOC- en Port-wijnen en was één van de eersten in de regio die bottelde DOC wijnen onder eigen merk. In 1977 begon de commercialisering van DOC-wijnen met de merken Quinta da Pacheca en Quinta de Vale Abraão, welke wijngaarden vandaag de dag nog steeds toebehoren aan Quinta da Pacheca. Tegenwoordig blijft de familie Serpa Pimentel met de vierde generatie van de familie betrokken bij het project.

Geschiedenis van de wijngaarden

De geschiedenis van de wijngaarden en het pand gaat terug tot de zestiende eeuw toen het alleen nog enkele wijngaarden waren die toebehoorden aan de kloosters van Salzedas en St. João de Tarouca. Een van de overgebleven Pombalinemonumenten die voor het eerst werd gebruikt in 1758 om deze allereerste afgebakende wijnregio ter wereld te schetsen door de Marquês de Pombal, is nog steeds bewaard in Quinta da Pacheca, direct bij de hoofdingang van de traditionele stenen tanks. Het was in 1903 dat D. José Freire de Serpa Pimentel het pand kocht en begon te werken aan de modernisering van de wijngaard en structuren, waaronder acht granieten stenen tanks waar nog steeds rode wijnen uit Pacheca worden gevinifieerd, wat resulteert in een beperkte jaarlijkse productie van speciale categorieën Douro DOC-wijnen en Port-wijnen.

Hoogwaardige Douro DOC- en Port-wijnen

In 1995 begon Quinta da Pacheca officieel met zijn project in wijntoerisme en opende zijn deuren voor rondleidingen en verkoop van zijn wijnen in Quinta’s winkel. Het concept is in de loop der jaren ontwikkeld met andere activiteiten van relevant wijntoerisme en resulteerde in de opening van The Wine House Hotel Quinta da Pacheca in 2009, waarmee een andere vorm van zakendoen werd verkend en werd bijgedragen aan de verbreding van het toeristisch aanbod in deze zeer gewilde regio onder toeristen.

Heeft u een vraag