Wijn bij het haardvuur, op het strand of bij een diner

04 januari 2022

Vaak vraagt men als je in een winkel een fles wijn wilt kopen naar wat voor wijn je zoekt “zoek je een frisse witte wijn of een volle krachtige rode wijn” wij delen onze wijnen ook in op drinkmoment. Wil je weten waarom? Lees het hier.


Dagelijks krijgen wij vragen van wijnliefhebbers die graag willen weten bij welke specifieke gelegenheid welk wijn het beste past. Zo had ik ooit een buurman die bepaalde wijn als “boekwijn” bestempelde, hij bedoelde dan dat dat een wijn was waarvan je beste kon genieten met een goed boek. Iedereen kent natuurlijk de lekkere wijn voor bij het koken, dat vrolijke glas waarvan de fles op je aanrecht staat en vaak verdacht leeg is voordat het voorgerecht opgediend wordt. En iedereen kent die perfecte wijn om met vrienden of vriendinnen van te genieten achter in je tuin in het zonnetje, de vrolijke doordrinkbare wijn die de tongen losmaakt om zo de laatste roddels los te krijgen. En wat dacht je van die perfecte kerstwijn, ideaal voor bij de hazenpeper of een wijn voor bij een mooi stuk wild.

Of de wijn waarmee je indruk wilt maken op je nieuwe vriendin, om die eerste date tot een succes te maken. Zo kwam er laatst een bezorger van een van de meest bekende pakketdiensten bij ons om pakketten op te halen en die vertelde dat hij die avond een date had. Met welke wijn hij indruk kon maken was de vraag. We hebben na goed geluisterd te hebben naar met wat voor dame hij op date ging, een passende wijn uitgezocht. Een week later hoorden wij dat de date een groot succes was, geslaagd dus! Op onze website vergeten we natuurlijk niet de beste wijn voor bij asperges, voor bij de BBQ, om cadeau te doen, een Blingbling fles om indruk mee te maken en de ideale wijn voor bij jouw oud en nieuw feestje. Vaak is de gelegenheid waarin je de wijn gaat drinken mede bepalend in je wijnkeuze. Soms kan iemand die geen expert in wijn is makkelijker duidelijk maken wat voor soort wijn er onder de kurk zit door het ideale drinkmoment aan te duiden.

In plaats van de vinologen beschrijving over bijvoorbeeld bosaardbeitjes, gedroogde groene kruiden of een licht bittertje. Daarom hebben wij in onze webshop een aantal categorieën in het leven geroepen om het voor jou nog makkelijker te maken om uit het enorme assortiment een keuze te maken. Zoek je gelegenheid en wij geven je de lijst met alle typen wijnen die zich uitstekend lenen voor dit drinkmoment. Zoek bijvoorbeeld op een witte wijn voor in de lente, een rode wijn voor bij het kerstdiner, een rosé voor op het terras en nog vele andere mogelijkheden. Wij hopen dat je zo nog makkelijker vind wat je zoekt en voorkomen we wellicht teleurstellingen.

Heeft u een vraag