Wijnreis Verona Italië

18 oktober 2023

Eind september ben ik mee geweest op een 3 daagse wijnreis naar Verona! Met een groep van 28 deelnemers hebben wij met name het wijnhuis Pasqua bezocht met onder andere Cecilia Beretta. Dit grote en zeer bekende wijnhuis in de omgeving van Verona en Venetië ligt prachtig tussen de glooiende heuvels. Hier hebben wij zelf druiven geplukt waar het oogstseizoen in volle gang was. Waanzinnige lunch op het dakterras van het wijnhuis genoten en een uitgebreide proeverij gehad van de geweldige wijnen van Cecilia Beretta. ‘s Avonds een prachtige avond in Verona gehad met wederom heerlijke wijnen tijdens het diner. Wat een prachtige stad is Verona toch! Op elke hoek van de straat en in elke steeg proef je de romeinse geschiedenis en de sfeer van de romantische italiaanse cultuur. Het weer was eind september nog steeds bijna 30 graden dus we doken nog even de zomer in!  De volgende dag zelf pasta mogen maken en er was een geweldige lunch voor ons verzorgd wederom bij het wijnhuis Pasqua. Wat een mooie en onvergetelijke reis is dit geweest en voor iedereen aan te raden om dit gebied eens te bezoeken!


 


Bezoek aan Wijnhuis Pasqua

Tijdens deze onvergetelijke wijnreis bezochten wij het grote en bekende wijnhuis van de familie Pasqua in de regio Verona.

Pasqua is een historische wijnboerderij die al generaties lang zeer hoogwaardige wijnen produceert in Italië. Een familie met reeds een eeuw lang passie voor wijnen. De geschiedenis van Pasqua start in 1925 toen de gebroeders Pasqua naar Verona kwamen om daar zowel rode wijn als witte wijn te produceren uit hun vaderland. Na een aantal jaren van kleine verkopen, besloten zij om grotere wijngaarden aan te planten, waardoor de productie van de wijnen van Pasqua behoorlijk omhoog ging. Tijdens de jaren zestig kwam de tweede generatie Pasqua in het bedrijf. Zij brachten de mogelijkheid de wijnen te gaan exporteren en de kwaliteit van de wijnen nog mooier en beter te maken. In 2000 heeft het bedrijf onder leiding van de derde en huidige generatie een enorme investering gedaan in de wijngaarden en de winery.

Wijnproeverij Cecilia Beretta

Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.

 

Verona

Verona is een sfeervolle Italiaanse stad op steenworp afstand van het bekende Gardameer. Het is het toneel van het wereldberoemde verhaal van Shakespeare over Romeo en Julia. Het balkon van het huis van Julia trekt jaarlijks veel toeristen. Ook de Romeinen lieten hun sporen na in de stad die wordt doorkruist door de rivier de Adige. Op de Italiaanse hoofdstad Rome na, vind je nergens anders in het land zoveel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Bekijk het amfitheater, dé trekpleister van Verona, en wandel over de vele mooie bruggen langs kerken, kastelen en torens. Ook Unesco vindt het prachtig bewaard gebleven stadscentrum van Verona de moeite waard. Het staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst.

Heeft u een vraag